Πάτρα : Τα Ψηλά Αλώνια έγιναν ροζ! Μεγάλη συμμετοχή στον περίπατο ζωής Pink the City!

8

Το ραντεβού ζωής δόθηκε για σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ψηλών Αλωνίων, η οποία έχει «βαφτεί» ήδη ροζ. Η κεντρική πλατεία της Πάτρας είναι η αφετηρία του περιπάτου ζωής Pink the City που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», ο οποίος προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στο Pink the City, ένα συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που ξεκινά από τα Ψηλά Αλώνια, κατηφορίζει την οδό Δημ. Γούναρη, διανύει στη συνέχεια τον Πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και από την Αγίου Νικολάου καταλήγει στον Μώλο της Πάτρας!

Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου για μία δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στο ζήτημα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού.

Τη διοργάνωση χαιρέτησε η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Ρώπα.

Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ οι πρώτες 3,500 συμμετοχές παίρνουν δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

1 2 3 4 5

Η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», με επικεφαλής τη Βίβιαν Σαμούρη, συμμετείχε στο Pink the City, σ’ αυτό τον συμβολικό περίπατο, με τις πολλαπλές διαστάσεις -που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας.

«Περπατήσαμε, μαζί με χιλιάδες συμπολίτες, για να απομυθοποιήσουμε την ασθένεια, δίδοντας έμφαση στην πρόληψη…

Περπατήσαμε, όλοι μαζί, για να καταδείξουμε ότι «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της, σ’ αυτό το επίπονο ταξίδι προς την ίαση»…

Περπατήσαμε, επίσης, για να αποδοκιμάσουμε την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου συστήματος Υγείας, που εγκαταλείπει στην τύχη τους τις ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ύπαρξη, την ίδια τη ζωή…

Και θα περπατάμε, εφεξής, αδιαλείπτως, διότι κάθε βήμα αλληλεγγύης… ισούται με το φιλί της ζωής» αναφέρει μήνυμα της παράταξης.

6 7 9 10

11

thebest.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s