Με πολιτικό όρκο θα ορκιστεί στις 16:00 πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας – Στις 14:30 θα δεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας και αποφάσισε να ορκιστεί με πολιτικό και όχι με θρησκευτικό όρκο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε να τον ενημερώσει για την απόφασή του να μην ορκιστεί με θρησκευτικό αλλά με πολιτικό όρκο. Η απόφαση αυτή δεν αφορά στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, καθώς μπορεί κάποιοι να θέλουν να ορκιστούν από τον κ. Ιερώνυμο.

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ορκιστεί με πολιτικό όρκο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είναι ήδη ενήμερη και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 15:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και αφού έχει τη δεδηλωμένη, θα ορκιστεί στις 16:00.

Την Τρίτη η ανακοίνωση και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αφού ορκιστεί πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίρπας θα βάλει μπρος για να… σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Μια κυβέρνηση που θα είναι προϊόν συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως συμφώνησε στη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο το πρωί της Δευτέρας, η οποία θα έχει 162 έδρες αλλά όχι και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ως αντιπρόεδρο.

Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες μετά τη συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, μια συνάντηση που έγινε μακριά από αδιάκριτα… βλέμματα και αυτιά, αφού οι δυο άνδρες έμειναν εντελώς μόνοι τους για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Στη νέα κυβέρνηση θα συμμετέχουν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά για την ώρα δεν είναι σαφές πόσα θα είναι αυτά ούτε και που θα τοποθετηθούν.

Όπως προκύπτει από την Κουμουνδούρου, στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι μικρό και ευέλικτο. Θα γίνει συγχώνευση ομοειδών υπουργείων και σε αυτά θα υπάρχουν υπουργός, αναπληρωτές και όπου χρειαστεί υφυπουργοί.

newsit.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s