Προσοχή στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο . Κακόβουλα emails παρακάμπτουν τα φίλτρα ανίχνευσης!!

Οι απατεώνες  εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να παρακάμπτουν τα φίλτρα και τις συμβατικές μεθόδους ανίχνευσης spam. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν ορισμένους χαρακτήρες με παρόμοια σύμβολα και γράμματα, ευελπιστώντας ότι τα e-mail τους θα καταλήξουν στα εισερχόμενα των υποψήφιων παραληπτών.

Spammers-Use-Non-Latin-Characters-to-Evade-Spam-Filters

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky Lab, ο τίτλος και το περιεχόμενο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, έπειτα από μια πιο προσεκτική ανάγνωση, οι παραλήπτες μπορούν να διαπιστώσουν ότι πολλοί λατινικοί χαρακτήρες έχουν αντικατασταθεί με παρεμφερή σύμβολα από άλλες αλφάβητους.

Αυτή η τάση φαίνεται να είναι δημοφιλής μεταξύ κυβερνοεγκληματιών που στοχεύουν Ιταλούς χρήστες. Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει διάφορους τύπους μηνυμάτων spam στα οποία χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη τεχνική. Οι spammers χρησιμοποιούν Κυριλλικά, Ελληνικά , ακόμα και σύμβολα IPA για την αντικατάσταση των λατινικών χαρακτήρων.

Αυτό είναι εφικτό λόγω του συστήματος κωδικοποίησης UTF- 8 , το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων στο ίδιο μήνυμα. Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό τέχνασμα, οι spammers καταφέρνουν να παρακάμπτουν με επιτυχία τα κλασσικά φίλτρα spam.

Την προσοχή σας λοιπόν στα μηνύματα που διαβάζετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο καθώς και το τι κατεβάζετε από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο

Πηγή : safer-internet.gr , SecNews.Gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s