Philips Hue : Οι πιο έξυπνοι λαμπτήρες στον κόσμο!!!

Αν δεν τις έχεις ακούσει ξανά και θέλεις σε λίγες λέξεις να μάθεις τι είναι, πρόκειται για λάμπες LED που αντικαθιστούν τις οικιακές σου και μέσα από την αγαπημένη σου συσκευή iOS ―iPhone, iPad, iPod touch― αλλά και τη φωτεινότητα και το πότε ανάβει και πότε κλείνει η καθεμία. Τέλειο;!

1

Σε μία συσκευασία που μετά την Apple δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ποια άλλη εταιρεία θα μπορούσε να κατασκευάσει με τέτοια νέα καινοτομία― το «πακέτο εκκίνησης» (starter pack) των Philips Hue περιλαμβάνει τρεις γλόμπους και τη γέφυρα. Οι γλόμποι Hue βιδώνονται όπου και οι κανονικές σου λάμπες και η γέφυρα συνδέεται αφενός στο ρεύμα και αφετέρου στον υπάρχοντα ασύρματο δικτυακό εξοπλισμό σου. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση, και όσο εσύ κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή Philips Hue, είσαι πανέτοιμος να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα ή απλά να παίξεις με τις άπειρες δυνατότητες φωτός μέσα στο δωμάτιό σου.

2

Έχοντας στα χέρια σου το iPad ή το iPhone σου, μπορείς μέσα από ολόκληρη τη χρωματική παλέτα να διαλέξεις το χρώμα που θα εκπέμπει η καθεμία. Αυτός είναι ο τυπικός ―και θα ομολογούσαμε ο πιο βαρετός― τρόπος. Ο πιο ευχάριστος είναι να φέρουμε στο προσκήνιο μια φωτογραφία και αγγίζοντας σε οποιοδήποτε σημείο της να αφήσουμε τις Philips Hue να αναπαραγάγουν πιστά το χρώμα που ορίζει το δάχτυλό μας. Έτσι οι μνήμες σου θα γίνουν πιο δυνατές.

3

Παρόλα αυτά δεν είναι κάθε χρώμα για κάθε ώρα και για κάθε διάθεση. Το έντονο κόκκινο μπορεί να είναι εντυπωσιακό, δεν είναι όμως ιδανικό για να κλείσει μια κουραστική μέρα. Το απαλό πράσινο μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά σίγουρα δεν βοηθάει στο διάβασμα και στη μελέτη. Η επιστημονική ομάδα της Philips διεξήγαγε πολλές μελέτες σε νοσοκομεία και σχολεία και κατέληξε σε αυτό που η ίδια ονομάζει Light Recipes.

Οι «συνταγές φωτός» δεν είναι τίποτα άλλο από τη δυνατότητα να ορίσεις (και πάλι με ένα άγγιγμα) την κατάλληλη ατμόσφαιρα για μια πληθώρα καταστάσεων: για όταν θέλεις να διαβάσεις, για όταν θέλεις να χαλαρώσεις, να κοιμηθείς, να ξεκινήσεις τη δουλειά σου και για κάθε άλλη κατάσταση που ζητάει την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Και η κατάλληλη ατμόσφαιρα δεν είναι φυσικά θέμα μόνο χρώματος, αλλά και έντασης φωτός. Έτσι, όταν θα ξυπνήσεις με το χρώμα της ανατολής που σιγά σιγά θα γίνεται εντονότερο, η μέρα σου θα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες που θα έχεις.

Πέρα από τα προϊόντα της Apple όμως, αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που μια φανταστική ιδέα μπαίνει τόσο άνετα στη ζωή μας και μας συντροφεύει στις περισσότερες στιγμές μας χωρίς να ζητάει τίποτα από εμάς πέρα από μερικά αγγίγματα. Δεν δίνει λύση σε κάποιο μας πρόβλημα ούτε μας καλύπτει κάποια άμεση ανάγκη, γίνεται όμως πανεύκολα ένας αξιαγάπητος σύντροφος που ομορφαίνει και απαλύνει την καθημερινότητά μας με τον πιο έγχρωμο τρόπο.

Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο :

myphone.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s