Πάτρα : Με τί καιρό θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

parelasi3

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές της βόρειας χώρας και έτσι από τους 24-25 και 26 βαθμούς Κελσίου, θα πάμε σε θερμοκρασίες 14-15 και 16 βαθμών Κελσίου τα μεσημέρι, ενώ τις βραδινές και πρωινές ώρες, η ψύχρα ως και το κρύο ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα, θα είναι έντονα.

Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας θα οφείλεται στην ενίσχυση του δυτικού, βορειοδυτικοί ρεύματος μετά τις 24-25 Μαρτίου, αλλά και στις βροχές και και τις καταιγίδες που θα σημειωθούν.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα πέσουν την Τρίτη 25 Μαρτίου στα ορεινά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής κυρίως Ελλάδας και γενικότερα σε βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Χιόνια θα πέσουν την Τρίτη :

  • στην Ήπειρο (700-800μ.),
  • την Μακεδονία (800-900μ.),
  • την Θράκη (1000-1100μ.),
  • την Θεσσαλία (900-1000μ.),
  • την Στερεά Ελλάδα (900-1100μ.) και
  • την Πελοπόννησο (1000-1100μ.).

Πρόσκαιρα το πρωί της Τρίτης, τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων ίσως να πέσουν κατά 100-200 μέτρα χαμηλότερα από τα παραπάνω υψόμετρα που σας αναφέραμε.

Στα τέλη του μήνα, κάποια χιόνια ίσως να κατέβουν και σε πιο ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, καθώς διαφαίνεται μία αρκετά μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι τα χιόνια ίσως να εμφανιστούν και σε περιοχές μόνο της βόρειας Ελλάδας, με αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

  • Πτώση της θερμοκρασίας απο την Τρίτη 25 Μαρτίου

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί : στην βόρεια Ελλάδα από 3-14, στην κεντρική Ελλάδα από 7-16, στην δυτική Ελλάδα από 10-14, στην ανατολική Ελλάδα από 12-15 και στην νότια Ελλάδα από 12-16.

Οι άνεμοι θα πνέουν : στην βόρεια Ελλάδα από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην δυτική Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στην νότια Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Πηγή: στοιχεία από greek weather.org
xespao.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s