Ένα απίστευτο κρυφό χαρακτηριστικό αποκαλύφθηκε με την έλευση του 7.1!!

Τελικά οι φήμες βγήκαν αληθινές και το iOS 7.1 κυκλοφόρησε τη Δευτέρα το απόγευμα επαληθεύοντας την πιθανή ημερομηνία στα μέσα του μηνός Μαρτίου. Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση λογισμικού φέρνει μαζί της μία μεγάλη ποικιλία από οπτικές αλλαγές, διορθώσεις και προσθήκες όπως υποστήριξη CarPlay, και νέες δυνατότητες Siri.

1

Υπάρχουν πολλές νέες λειτουργίες για να κοιτάξετε, ήδη χθες σας παρουσιάσαμε τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά που εντοπίσαμε μέσα από τις σελίδες μας. Σε όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, εντοπίσαμε και ένα ακόμη το οποίο δεν είναι ακριβώς νέο, αλλά αξίζει το κόπο να αναφερθεί. όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το The Loop, το iOS περιλαμβάνει πλέον ένα χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το iPhone μόνο με την κίνηση του κεφαλιού τους. Το χαρακτηριστικό αυτό βασίζεται στις χειρονομίες κίνησης.

Με λίγα λόγια η front face camera παρακολουθεί το πρόσωπό σας και κουνώντας απλά το κεφάλι σας προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση προκαλεί την προγραμματισμένη από εσάς ενέργεια. Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται στο λειτουργικό από το iOS 7, όμως κανείς έως τώρα δεν του είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Για να δούμε λοιπόν πως μπορεί να ενεργοποιηθεί:

Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις >Γενικά >Προσβσιμότητα στην συνέχεια επιλέγουμε >Διακόπτης Ελέγχου >Διακόπτες >Προσθήκη Νέου >Κάμερα κι εδώ θα βρούμε 2 επιλογές: Κίνηση του κεφαλιού αριστερά, Κίνηση του κεφαλιού Δεξιά.  Επιλέγουμε την κίνηση της προτιμησής μας και στη συνέχεια την ενέργεια που θα κάνει ο διακόπτης που δημιουργήσαμε. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε δείχνουν ακριβώς τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

Napkin-3-03-12-14-8.42.53-AM

Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να μπορέσετε να το συνηθίσετε, αλλά θα καταλάβετε πως τα οφέλη είναι πολλά και προφανή. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παρέχει στους χρήστες με ειδικές ανάγκες, τον έλεγχο κάποιων λειτουργιών μόνο με την κίνηση του κεφαλιού, αλλά και σε όλους τους χρήστες νέες δυνατότητες. Ελέγξτε το χαρακτηριστικό αυτό και περιμένουμε τα σχόλιά σας!

appleteam.gr

Advertisements
By raphael panous Posted in Apple

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s