Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί στο Πανεπιστήμιο Πατρών!!!!!!!

Νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη αποφάσισαν χθες Δευτέρα 02/12 στη γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών. 

panepistimio patrwn

Οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν από το νωρίς το πρωί κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης τους, διαμαρτυρόμενοι στις διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας. Να αναφερθεί πως τα μαθήματα βέβαια στο πανεπιστήμιο γίνονται κανονικά, ωστόσο έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές του λειτουργίες.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου διοικητικού προσωπικού έχει ως εξής: 
Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας όπως αυτές διατυπώθηκαν στην συνάντηση Υπουργού – Πρύτανη και αντιπροσωπείας του Διοικητικού Προσωπικού. Η Συνέλευση αφού εξέτασε διεξοδικά όλα τα δεδομένα διαπίστωσε: 

Εξακολουθούμε να απαιτούμε την ανάκληση της ΚΥΑ για την διαθεσιμότητα στα 8 Πανεπιστήμια. Γι αυτό και εμμένουμε και στην δικαστική διεκδίκηση της ανάκλησης της ως αντισυνταγματικής, ενάντια στην λειτουργία των Πανεπιστημίων και ενάντια στους εργαζόμενους που τους πετά στον δρόμο. Αποφάσισε επίσης να ζητήσει νέα συνάντηση με τον Υπουργό στις παρακάτω κατευθύνσεις. Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Όλοι να απορροφηθούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πορεία διαμόρφωσης του Νέου Οργανισμού σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις για την λειτουργία του. 

Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύσει. Απαιτούμε νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας και την δυσπιστία μας απέναντι στις προτάσεις του Υπουργείου και ζητάμε γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή αυτών που τυχόν συμφωνηθούν. 

Αποφασίζουμε συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία και κατάληψη όλων των διοικητικών υπηρεσιών για Τρίτη 3.12 και Τετάρτη 4.12 Τετάρτη 4.12 θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση στις 10 το πρωί . 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Σωματείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

foititikanea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s