Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Πατρών!!

mdoajgmdjv4fe18bf2d0b03

Η Κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας υλοποιεί το σχέδιο της πλήρους διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.Καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, προχώρησε στην ανακοίνωση της «λίστας» της διαθεσιμότητας ,βασισμένη σε μια παράνομη, διαβλητή διαδικασία.Από την αρχή είχαμε καταγγείλει την διαδικασία «αυτοαπογραφής», όπως και τα κριτήρια«αξιολόγησης» που υπερασπίζονταν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αρβανιτόπουλος. 

Η «αξιολόγηση» τους αποτελεί άλλη μια παγίδα για τους εργαζόμενους και καμιά σχέση δεν έχει με το νόημα της λέξης.Στόχος τους είναι να απολυθούν από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας 118 και αυτό έκαναν. 

Όλα τα άλλα είναι μανδύας κάλυψης των στόχων τους.Δεν μας κάνει εντύπωση ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία, η ποινικοποίηση των αγώνων που ακολουθεί η πολιτική του Υπουργείου.

Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής οδηγεί στο «νόμος και τάξη» του Σαμαρά, στην κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων ,ακόμα και του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, στην συκοφάντηση των αγώνων ,στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν «κοινωνικά αντανακλαστικά»Εργαζόμενοι, φοιτητές, λαέ της Πάτρας,Ο αντιλαϊκός κατήφορος της Κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ, μπορεί να σταματήσει μόνο κάτω από την πάλη του λαϊκού κινήματος.Σήμερα είμαστε εμείς και τα Πανεπιστήμια, αύριο είναι οι εργαζόμενοι και οι δομές Υγείας, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, η αμυντική βιομηχανία, τα σπίτια μας, οι πλειστηριασμοί, η φοροεπιδρομή. Μην τους αφήσεις. Ολοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Να γίνουμε αφεντικά στον τόπο μας. Εμείς οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας σηκώνουμε περήφανα το κεφάλι και την φωνή μας.Αντιστεκόμαστε, παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

  • Συνεχίζουμε με απεργία-κατάληψη 25 και 26 Νοεμβρίου σε όλες τις διοικητικές μονάδες του Πανεπιστημίου. 
  • Τρίτη 26 Νοεμβρίου Γενική Συνέλευση 10 το πρωί
  • Καλούμε την Σύγκλητο και τα Ακαδημαϊκά Οργανα του Πανεπιστημίου να θέσουν την παραίτηση τους στην διάθεση του Πρύτανη, δείχνοντας έμπρακτα την διάθεση τους να αντισταθούν στην διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
  • Καλούμε τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των τμημάτων να μην στρώνουν σχέδια «επί χάρτου».Το Πανεπιστήμιο το κλείνει η κυβερνητική πολιτική και όχι οι απολυμένοι και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται για να σωθεί.
  • Καλούμε τους φοιτητές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου νασταθούν στο πλευρό μας.
  • Απαιτούμε να καταργηθεί το μέτρο της Διαθεσιμότητας
  • Κανείς συνάδελφος σε πειθαρχικό

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

foititikanea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s