48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών στις 11 & 12 Νοεμβρίου 2013!

PANEPISTIMIO-PATRON-logo-4xromo_13Η κυβέρνηση και οι εταίροι της προκειμένου να περάσουν την πλήρη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, απέναντι στην σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων. 

Συκοφάντησαν, τρομοκράτησαν, καταπάτησαν δικαιώματα, άλλαξαν νόμους στο αυταρχικότερο, τροποποίησαν αποφάσεις, χάλκευσαν στοιχεία και δείκτες και τελικά ποινικοποίησαν τον αγώνα των εργαζομένων με την αίτηση να κριθούν οι αγώνες «παράνομοι και καταχρηστικοί».

Δεν κατόρθωσαν όμως να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, την συσπείρωση και την απόφαση μας να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην ζωή και την δουλειά. 

Στον κατήφορο της αυταρχικότητας και της τρομοκρατίας ακολούθησαν την κυβέρνηση και τα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων.

Δυστυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο σε απόφαση του κατά πλειοψηφία (αλήθεια γιατί δεν ανακοινώνουν τα πρακτικά) απειλεί για προσφυγή στην

δικαιοσύνη στον δρόμο του Αρβανιτόπουλου. Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη η απόφαση του Συμβουλίου, δεν είχαμε αυταπάτες για τον ρόλο του τοποτηρητή που τους αναθέτει έτσι και αλλιώς ο Νόμος 4009 και ευχαρίστως από ότι φαίνεται τον εκπληρώνουν.

Η πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών που υιοθετήθηκε εκφράζει και την στάση και την πολιτική που θα ακολουθηθεί στην πορεία υλοποίησης των αναδιαρθρώσεων στην παιδεία προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Σημειώνουμε:
Καμιά κουβέντα για την ζημιά που θα υποστεί το Πανεπιστήμιο από τις διαθεσιμότητες.
Καμιά κουβέντα για την περιβόητη «αξιολόγηση δομών του Υπουργείου και τον τρόπο που αντιμετώπισε την ιατρική της Πάτρας, την Πολυτεχνική και όλα τα εργαστηριακά τμήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια.
Καμιά κουβέντα για τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων.
Για την διάλυση του Πανεπιστήμιου Πατρών φταίνε οι Διοικητικοί Υπάλληλοι κατά το Συμβούλιο Ιδρύματος.
Οσο για το προσωπικό «λειτουργίας» που μας ζητάνε ας φροντίσουν να μάθουν αν μένουν τόσοι μετά την διαθεσιμότητα στις γραμματείες, στο πρωτόκολλο, στην οικονομική υπηρεσία καθώς και τι ορίζει ο νόμος για προσωπικό ασφαλείας.

Άλλο Πανεπιστήμιο, αυτό της αγοράς και της γνώσης εμπόρευμα ονειρεύονται να υπηρετήσουν τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου.

Γι αυτό κινήθηκαν συντεταγμένα με την λογική της αγέλης ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων.
Γι’ αυτό αρέσκονται να είναι το μακρύ χέρι του Υπουργού στο Πανεπιστήμιο.

Δεν μας τρομάζουν οι απειλές. Ας ζητήσουν και αυτοί στα χνάρια του Υπουργείου να κηρυχθεί η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε:

Ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Ενάντια στην πειθαρχική δίωξη της αργίας που απειλούνται οι συνάδελφοι μας που δε δέχτηκαν εθελοντικά να βάλουν το κεφάλι τους στη «καρμανιόλα» της διαθεσιμότητας.

Υπέρ μιας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας στην υπηρεσία του λαού και όχι των μεγαλοσυμφερόντων.

Συνεχίζουμε με 48ωρη απεργία 11 και 12 Νοεμβρίου και Γενική Συνέλευση στις 12 Νοεμβρίου.
Συλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών.

foititikanea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s