Να περικοπούν οι μισθοί των απεργών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας ζήτησε ο Πρύτανης!

patrwnΜε την απεργία των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών έχει προκύψει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα, καθώς οι υπάλληλοι εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά, αν και απεργούν για όγδοη συνεχή εβδομάδα. 

Το γεγονός προκάλεσε την δυναμική παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παναγιωτάκη, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης 29/10/2013 έδωσε εντολή να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να περικοπεί η μισθοδοσία των απεργών το μήνα Δεκέμβριο και να καλυφθούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στους διοικητικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων. 

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω περικοπή μισθού τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο) προκειμένου να συμψηφιστεί το συνολικό ποσό των «δεδουλευμένων» που καταβλήθηκαν την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, άρα δεν εργάζονταν. 

Το μέτρο αφορά περισσότερους από 400 διοικητικούς υπαλλήλους, από τους οποίους θα εξαιρεθεί το προσωπικό ασφαλείας και όσοι από τους απεργούς απόδείξουν οτι στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης εργάζονταν κανονικά.

foititikanea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s