Πανεπιστημίου Πατρών : Ομόφωνη απόφαση Συγκλήτου για την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο ζήτημα της διαθεσιμότητας!

PANEPISTIMIO-PATRON-logo-4xromo_13Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών συνήλθε την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, με μόνο θέμα την αντιμετώπιση των εξελίξεων στο ζήτημα της διαθεσιμότητας 118 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος και μετά από εκτεταμένη συζήτηση, εκτιμά ότι με την εν λόγω διαθεσιμότητα, το Πανεπιστήμιο Πατρών οδηγείται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του.

 

Γι’ αυτό αποφασίζει ομόφωνα:

 1. Να υπερασπιστεί, το μέλλον του Ιδρύματος και γενικότερα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, προσφεύγοντας σε συνεργασία με τα άλλα θιγόμενα ΑΕΙ της χώρας, στο ΣτΕ για την ΚΥΑ και να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της, καθώς αυτή αντίκειται σε βασικές αρχές του Συντάγματος.
 2. Δηλώνει απερίφραστα ότι συμπαραστέκεται αμέριστα στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, αγώνα που στις παρούσες περιστάσεις είναι αγώνας για την επιβίωση του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου.
 3. Να ζητηθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η άμεση ανάκληση της εκδοθείσας ΚΥΑ.
 4. Να παραμείνει η Σύγκλητος, από σήμερα, σε διαρκή λειτουργία και εγρήγορση για άμεση αντιμετώπιση περαιτέρω εξελίξεων.
 5. Να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου ακαδημαϊκού έτους 2013-14.
 6. Να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα την έναρξη μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-14.
 7. Καλεί τα τμήματα να συζητήσουν το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΠΠ.
 8. Ευχαριστεί το Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξή τους. Συνδιοργανώνει μαζί τους και με τους φορείς της πόλης και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κοινή συνέντευξη τύπου, κοινή εκδήλωση και παραστάσεις στα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε χρόνο που θα ορισθεί μετά από συνεννόηση.
 9. Συνδιοργανώνει με τα άλλα επτά (7) θιγόμενα Πανεπιστήμια κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
 10. Παρίσταται μέσω του Πρύτανη στις συνεδριάσεις τοπικών και μη φορέων και τους ενημερώνει διαρκώς για το ζήτημα και τις συνέπειες στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
 11. Τέλος, διαπιστώνει ότι λόγω του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα το Ίδρυμα έχει περιέλθει ουσιαστικά σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας του. Η αδυναμία αυτή αποφασίζεται να αναδειχθεί περαιτέρω με τριήμερη συμβολική αναστολή των λειτουργιών του Ιδρύματος μέχρι και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013.
 12. Η Σύγκλητος θα συνέλθει εκ νέου την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s