Να καταργηθούν οι αναπηρικές συντάξεις προτείνει ο ΟΟΣΑ.

892anapiros1Την κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων και την θέσπιση επιδόματος αναπηρίας προτείνει ο ΟΟΣΑ…

Πρόταση που περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τις πολιτικές πρόνοιας και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η δημιουργία ενιαίου επιδόματος αναπηρίας και κατάργηση των αναπηρικών συντάξεων , ώστε το επίδομα να χορηγείται σε άτομα ανίκανα για εργασία με εισοδηματικά κριτήρια υποβάλλει ο ΟΟΣΑ στο υπουργείο Εργασίας.

Την εφαρμογή του μέτρου που ισοδυναμεί με την κατάργηση 500.000 αναπηρικών συντάξεων υποδεικνύει ο ΟΟΣΑ μέσω της έκθεσής του για τα κοινωνικά προγράμματα στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας. Στην έκθεση καταγράφονται επίσης τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση το 2014, μεταξύ των οποίων είναι και η καταβολή από το νέο έτος επιδόματος 200 ευρώ τον μήνα σε μακροχρόνια ανέργους κάτω των 45 ετών, οι συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μαζί με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, στην έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνονται η θέσπιση ενιαίου επιδόματος αναπηρίας και κατάργηση όλων των επιμέρους ρυθμίσεων για συντάξεις αναπηρίας. Το επίδομα θα χορηγείται σε άτομα ανίκανα για εργασία με εισοδηματικά κριτήρια. Οι ανατροπές αγγίζουν 500.000 άτομα.

patrastimes.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s