Καζάνι που βράζει η παιδεία : Μετά τις απεργίες, ντόμινο καταλήψεων…

louketo-paideia-400x265Στο 90% η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία της ΟΛΜΕ. Ποια σχολεία έβαλαν ήδη λουκέτο. Δημιουργία απεργιακού ταμείου για εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη. Καταγγελίες για απειλές απόλυσης όσων συμμετέχουν στην απεργία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», σε περίπου 10 λύκεια, σε Δυτική Αττική και Αργολίδα, μαθητές δήλωσαν ότι προχωρούν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, χθες η μέση συμμετοχή καθηγητών στην απεργία ξεπέρασε το 90%.

Την υψηλή συμμετοχή επιβεβαιώνει και το υπ. Παιδείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του οποίου η μέση συμμετοχή κινήθηκε περί το 73% – ήταν 80% στα σχολεία των αστικών κέντρων και 65% στα σχολεία της περιφέρειας.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη δημιουργία απεργιακού ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται σε εκπαιδευτικούς που, λόγω της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τους απεργούς θα εκδοθούν κουπόνια 1 ευρώ, 2 ευρώ και 5 ευρώ ενώ έχει ανοιχτεί και σχετικός τραπεζικός λογαριασμός.

Η ΟΛΜΕ κατήγγειλε επίσης προσπάθεια της Αστυνομίας να συγκεντρώσει στοιχεία απεργών καθηγητών, όπως π.χ. σε Καρπενήσι και Κύμη.

Ανάλογες καταγγελίες έκανε και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ. Χθες, ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε κύμα απειλών για απόλυση για όσους είχαν εκφράσει τη βούληση να απεργήσουν.

Επίσης, η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε ότι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζήτησαν τα ονόματα απεργών από τους σχολάρχες. Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ η συμμετοχή ξεπέρασε το 50%. Οι ιδιοκτήτες σχολείων, πάντως, δήλωσαν ότι η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή.

Από αύριο Τετάρτη ο απεργιακός πυρετός χτυπά και τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, καθώς ξεκινά η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία έχει δηλώσει συμμετοχή η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Επίσης, για αύριο στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συναυλία στο προαύλιο του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων των καθηγητών των δημόσιων σχολείων θα κριθεί στις συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή η συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ θα λάβει την τελική απόφαση.

Τέλος, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που υπηρετούν εδώ και χρόνια σε δημοτικά σχολεία προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά της διαδικασίας μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια που έγιναν πρόσφατα.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν μετατεθεί σε θέσεις που επιθυμούν, και κατόπιν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις όσοι μετατάχθηκαν πρόσφατα.

enimerwsi.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s