Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας!

imagesCA4Z16SOΞεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν και οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στη 48 απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσηλευτές.

Απεργία από σήμερα 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα πανεπιστήμια έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Σήμερα, εξάλλου λήγει η προθεσμία που έχουν λάβει τα Ιδρύματα προκειμένου να στείλουν στο υπουργείο Παιδείας τις λίστες με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήδη έχουν ανταποκριθεί πολλά από τα 36 Ιδρύματα.

Παράλληλα, αποχή από τα δικαστήρια αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νέο κώδικα περί δικηγορών που προωθεί η κυβέρνηση.

paideia-ergasia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s