ΣΔΟΕ : «Ιερές μπίζνες »με πλαστά τιμολόγια από δεκάδες μοναστήρια…

agio-oros-monastiri-kalogeros-mpalkoni

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά σε δεκάδες μοναστήρια.

Στο ίδιο «καζάνι» φαίνεται να ήταν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών εκτός από τους ιερείς, οι οποίοι διεκδικούσαν επιδοτήσεις με εικονικά τιμολόγια.

Συγκεκριμένα, η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους είχε εμφανίσει τιμολόγιο 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η Μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.

Σε άλλο περιστατικό στη Μονή της Κρήτης, εμφανίζονται εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ καθώς το μοναστήρι είχε λάβει μέρος σε κοινοτικό πρόγραμμα για επιδότηση.

Με προφάσεις ότι τα χρήματα θα δαπανηθούν σε αναστηλώσεις και επισκευές, πολλά ακόμα μοναστήρια κατάφεραν να πάρουν κοινοτικές επιδοτήσεις, με πλαστά παραστατικά.

Το ΣΔΟΕ ήδη κάνει σαρωτική έρευνα, με στόχο τον εντοπισμό ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παρόλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες «προσκρούει» σε κλειστά στόματα.

Mega Γεγονότα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s