Τι θα συμβεί με τα ολοήμερα σχολεία: Τα κενά θα έχουν καλυφθεί μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

4aΚανένα ολοήμερο σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει διαβεβαιώνουν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε πως θα μπει λουκέτο σε 1165 δομές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος που έφερε στο φως η εφημερίδα Αυγή και ζητούσε από του Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μην δηλώσουν εκπαιδευτικό για το ολοήμερο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών και αφορά στη διαφορετική στελέχωσή τους.

Στην εγκύκλιο καλούνται οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα.
Ωστόσο όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους το πρόγραμμα θα στελεχωθεί σταδιακά με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και δεν θα εντάσσονται πλέον οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας ΠΕ70 (δάσκαλοι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά είναι καθηγητές ξένων γλωσσών και πληροφορικής.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πάντως έχουν παρατηρηθεί αρκετά κενά σε κάποια ολοήμερα τα οποία σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου θα έχουν όλα καλυφθεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

lykavitos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s