Πάτρα : Σε απεργιακό κλοιό από Δευτέρα – Νεκρώνουν τα Πάντα!

imagesCA4Z16SOΣτο δρόμο καθηγητές-Δάσκαλοι-εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ΟΤΑ – Γιατροί – ταξί – ασφαλιστικά ταμεία και δικηγόροι…

Στον «αστερισμό» των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα η Πάτρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τους καθηγητές μέλη των τοπικών Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να δείχνουν το δρόμο καθώς ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στο νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» το λουκέτο στην τεχνική εκπαίδευση, την κινητικότητα και τις απολύσεις.

Στο πλευρό των καθηγητών και ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας αλλά και οι υπόλοιποι σύλλογοι σε επίπεδο Δυικής Ελλάδας  καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος  έχει αποφασίσει για τη Δευτέρα 3ωρη στάση εργασία και  48ωρη απεργία  για την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα καθώς το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Αχαΐα συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στου Δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τη Δεύτερα κατεβάζουν «σημαία» και τα ταξί της Πάτρας με τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Να σημειωθεί πως μετά την 48ωρη απεργία στις προθέσεις των Δασκάλων και Νηπιαγωγών είναι  η πραγματοποίηση στους κατά τόπους συλλόγους συνελεύσεων προκείμενου να καθορίσουν εκ νεύω τη στάση τους .

Λουκέτο μπαίνει το ίδιο διάστημα και από τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και της Δυτικής Ελλάδας με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 16 και 17 του μήνα.

Στο δρόμο βγαίνουν και οι  καθηγητές αλλά και εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιοχής με την  εξεταστική περίοδο αλλά και οι εγγραφές των φοιτητών να είναι στον αέρα εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα Παραλύει το Δημόσιο την Τετάρτη και την Πέμπτη

Στην Υγεία

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί σε Αχαΐα , Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής  προχωρούν σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΕΙΝΑ αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής έχουν εξαγγείλει τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και συμπορευόμενη με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ).

Την ίδια ώρα οι  τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών προχωρούν σε ενικές συνελεύσεις, με στόχο «τον μακροχρόνιο προγραμματισμό της δράσης τους», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Τα ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία  . Η απεργίες ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα και σε αυτές συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Οι δικηγόροι

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων και οι δικηγόροι της Πάτρας οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

patrastimes.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s