ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013..εκκαθαριστικό 2013 -.Παράταση για πληρωμή δόσεων- ΠΛΗΡΩΜΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 2013 -ΕΝΤΥΠΑ – ΤΟ Ε9,Ε2 Ε21.

__1_~1
H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 σε 126.802 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2013 ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ   

Ό Έλεγχος εκκαθάρισης φορολογικής δήλωσης 2013 πατήστε εδώ
 

Παράταση ως τις 6 Σεπτεμβρίου για πληρωμή δόσεων Φόρου Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας

 
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες έληγαν σήμερα (30/8), μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων. Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε ο πρώτη δόση σήμερα, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις
efsyn.gr  
Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης 2013. 
Τρεις είναι οι εναλλακτικοί τρόποι να βρείτε αν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης.
1.Να μπείτε με τους κωδικούς πρόσβασης στην υπηρεσία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μπαίνοντας στην εφαρμογή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης, θα ελέγξετε αν είναι ενεργοποιημένο το αρχείο με το εκκαθαριστικό εφορίας 2013. Αν ναι, μπορείτε να το ανοίξετε και να το τυπώσετε. Μάλιστα η εκτύπωση γίνεται δεκτή από τις τράπεζες που σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώσετε είτε ολόκληρο το ποσό είτε μόνο τη δόση. Γενικότερα, αυτή η εκτύπωση πρέπει να γίνεται δεκτή από όλους τους φορείς καθώς θεωρείται ένα έγκυρο εκκαθαριστικό.
2.Να ελέγξετε μέσω της ειδικής εφαρμογής αν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική σας δήλωση. Το πλεονέκτημα αυτής της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να πληροφορηθείτε να έχει βγει το εκκαθαριστικό εφορίας 2013 χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς εισόδου στο σύστημα Taxis.
3.Αν έχετε χρεωστικό εκκαθαριστικό εφορίας 2013 (που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε) υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος: να ελέγξετε μέσω της «προσωποποιημένης πληροφόρησης) της εφαρμογής του συστήματος Taxis που ενημερώνει για τις οφειλές, αν χρωστάτε στην εφορία. Αν διαπιστώσετε ότι σας έχουν φορτώσει ένα ποσό, αυτό θα προέρχεται από την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης. Μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης μπορείτε να κάνετε και άλλη δουλειά: να τυπώσετε τον ειδικό κωδικό πληρωμής και να εξοφλήσετε είτε τον φόρο είτε την δόση. Μπορείτε μάλιστα να κάνετε την πληρωμή και ηλεκτρονικά χωρίς να κουνηθείτε από το γραφείο σας. Και πάλι η εφαρμογή σας δίνει το δικαίωμα να πληρώσετε είτε τη δόση, είτε ολόκληρο το ποσό.
Αν δεν έχετε να πληρώσετε τη δόση της εφορίας (για όσες δηλώσεις εκκαθαριστούν μέσα στον Αύγουστο, ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε δύο διμηνιαίες δόσεις), έχετε δύο λύσεις:
1. Να πληρώσετε σε έως και 12 δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας
2. Να πληρώσετε και πάλι σε 12 δόσεις μέσω της μόνιμης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών που κάνει η εφορία

Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για όλες τις φορολογικές δηλώσεις.

Την εμπρόθεσμη υποβολή όλων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων (ΦΕΦΠ) μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου, ανεξαρτήτως του ψηφίου λήξης του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, προτίθεται να επιτρέψει, με νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί, ως προαιρετικό και μοναδικό μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών. Σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η δυνατότητα αυτή δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο φόρτο που δημιούργησε η υποχρεωτική για όλους – για πρώτη χρονιά φέτος – ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, αλλά και τα περισσότερα στοιχεία που ζητήθηκαν (όπως ο ΑΜΚΑ για τα προστατευόμενα μέλη και το ρολόι της ΔΕΗ για τα οικήματα).

Για την απόφαση αυτή συνυπολογίστηκαν η συμπιεσμένη, σε σχέση με τη νομοθετημένη, διάρκεια υποβολής, τα τεχνικά ζητήματα των εφαρμογών στις αρχές Ιουνίου, πως παρατηρήθηκαν αυξημένες, παράλληλες, υποχρεώσεις κατά την υποβολή, ιδιαίτερα το μήνα Ιούλιο, αλλά και οι καθυστερήσεις που έλαβαν χώρα στη συλλογή των απαραίτητων για την υποβολή βεβαιώσεων από επιχειρήσεις, ταμεία και τράπεζες. Οι τεχνικοί αυτοί λόγοι δυσχέραναν την υποβολή από μεριάς μεγάλου αριθμού φορολογουμένων και το υπουργείο ανταποκρίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τονίζεται ακόμα πως η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Αυγούστου δεν πρόκειται να παραταθεί, καθώς δεν υπάρχουν τεχνικοί ή άλλοι λόγοι. Η υποβολή συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ο υπολειπόμενος χρόνος κρίνεται αρκετός για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Συνεπώς, κάθε υποβολή μετά την 30η Αυγούστου θα εκκαθαριστεί ως εκπρόθεσμη με τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

 
Νέα υποβολή Ε9 από όλους 
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, για να φορολογήσει αναλόγως.
Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), συμπληρώνοντας 8 νέους κωδικούς.
Στόχος είναι η εφορία να έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου, ενόψει της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και την κατάρτιση του περιουσιολογίου.

ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 2013

Όποιος κάνει δήλωση του Αύγουστο θα έχει δυο δόσεις, όποιος τον Ιούλιο τρεις δόσεις, έγραψε στο twitter o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ένα πράγμα δεν έγραψε μόνο: επειδή λίγοι θα μπορούν να πληρώσουν έστω και σε τρεις δόσεις, πόσοι θα πάνε σε δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας;

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες δίνεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε μετά από πρωτοβουλία της γραμματείας του υπουργικού συμβουλίου.

 
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου εκδόθηκε καθώς δεν ήταν δυνατόν να ψηφιστεί νέα ρύθμιση από τη Βουλή για την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.
Επίσης παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.).

τόκοι καταθέσεων- τεκμήρια αυτοκινήτων- φόρος πολυτελείας για το 2013

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 2013 ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ  ΕΔΩ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ 2013 .Το νέο έντυπο «Ε21»

1.Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων  2013 ΙΚΑ –  ΟΓΑ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) ,τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ,ΝΑΤ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ ΕΔΩ

2.ΔΗΛΩΣΗ για ΤΟ Ε9,Ε2 ΤΟ 2013  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ
Πρόγραμμα υπολογισμού Φόρου 2013   ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ 

3.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013 Απαλλάσσονται από το τεκμήριο διαβίωσης 18άρηδες και άνεργοι

4.ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΣΩ TAXISNET  ΕΔΩ

 

Ποιοί πρέπει να κάνουν Φορολογική Δήλωση το 2013 και πότε. Τι ισχύει  με τις Αποδείξεις.

Τι αλλάζει με την φορολογική δηλωση το 2013 ποιοι πρέπει να κάνουν ,ποτε και πως τι προβλέπει ο νέος φορολογικός νόμος.Υποχρεωτική γίνεται από το 2013 η φορολογική δήλωση για όλα τα φυσικά πρόσωπα απο 18ου χρονων και πάνω χωρις εξαιρεσεις.

Η φορολογική δήλωση πλεον θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά απο ολους ενω , ενώ καθιερώνεται κάθε χρόνο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτο που αλλάζει είναι οτι ενω περσι υπηρχε το οριο των 3000 € για την υποβολή φορολογικής δήλωσης απο φέτος κάνουν φορολογική δήλωση απαντες.

Ποτε κανουμε Φορολογικη δήλωση το 2013

Αποδείξεις 2013

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικού εισοδήματος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζεται δεν απαιτείται να υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες πεντακόσια (10.500) ευρώ. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί γίνονται αποδεκτές μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί

στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζονται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικό εισόδημα.

Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις δέκα χιλιάδες πεντακόσια (10.500) ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%. Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λοιπά πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 47 του ΚΦΕ, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.

Δεν μετράνε αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για:
– προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου
– ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη
– ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)
– αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων
– ύδρευση
– αποχέτευση
– ηλεκτρικό ρεύμα
– δημοτικά τέλη
– ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
– νοσοκομειακή περίθαλψη
– αγορά αυτοκινήτων
– αγορά ακινήτων
– αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος
– εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων
– ταχυδρομικές υπηρεσίες
– τηλεφωνικές υπηρεσίες
– υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
– τυχερά παιχνίδια
– τέλη κυκλοφορίας.

Για όλες τις υπόλοιπες δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών οι σχετικές αποδείξεις λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του 25% του ετήσιου εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.

Ποιες αποδείξεις μετρουν

Διατροφή – ποτά
1.Oλα τα τρόφιμα
Μη αλκοολούχα ποτά
Kαφές
Τσάι
Kακάο
Αναψυκτικά
Μεταλλικό νερό
Χυμοί
Αλκοολούχα ποτά, καπνός
Kρασιά
Μπίρες
Ούζο
Ουίσκι
Βότκα
Τσιγάρα
Πούρα

2.Ενδυση – Υπόδηση.
Υφάσματα
Ρούχα
Αξεσουάρ ένδυσης
Παπούτσια
Επιδιορθώσεις υποδημάτων
Μεταποίηση ρούχων
Καθαρισμός ενδυμάτων

3.Είδη νοικοκυριού.

Επιπλα
Φωτιστικά
Διακοσμητικά
Χαλιά – μοκέτες
Υφάσματα κουρτίνας
Ριχτάρια
Στρώμα
Μαξιλάρια
Σεντόνια
Κουβέρτες
Ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνοι, κλιματιστικά και θερμάστρες)
Μικρές οικιακές συσκευές
Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών
Πιάτα – μαχαιροπήρουνα
Υαλικά
Σκεύη κουζίνας
Εργαλεία
Είδη κηπουρικής
Εξαρτήματα (π.χ. λαμπτήρες, μπαταρίες)
Είδη καθαρισμού
Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών στο σπίτι)
Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών

4.Επισκευή και συντήρηση κατοικίας.

Υλικά οικοδομής (π.χ. χρώματα στόκος)
Εργασίες υδραυλικού
Εργασίες ηλεκτρολόγου
Κλειδαράς
Εργασίες ελαιοχρωματιστή

5.Μεταφορές.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου
Ελαστικά
Λιπαντικά
Πυροσβεστήρας
Καύσιμα.
Σέρβις αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας.
Πλύσιμο αυτοκινήτου.
Βαφή αυτοκινήτου
Βουλκανιζατέρ
Μίσθωση ταξί
Μεταφορές πραγμάτων

6.Εκπαίδευση.

Δίδακτρα νηπιαγωγείου – δημοτικού
Δίδακτρα γυμνασίου – λυκείου
Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

7.Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες.
Ράδιο CD
Τηλεοράσεις
Δορυφορική κεραία
Αποκωδικοποιητής
Συσκευή GPS
Ψηφιακή κορνίζα
Φωτογραφική μηχανή
Βιντεοκάμερες
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Μέσα εγγραφής ήχου – εικόνας
Επισκευές συσκευών
Μουσικά όργανα
Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ – σέρφινγκ)
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Παιχνίδια (κούκλες, ποδήλατα, παζλ)
Είδη άθλησης
Ανθη
Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα
Κτηνιατρικές υπηρεσίες
Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ά.)
Γυμναστήρια
Σχολές χορού
Ωδεία
Μαθήματα ποδοσφαίρου – μπάσκετ
Μαθήματα κολύμβησης
Λούνα παρκ
Internet Cafe
Κινηματογράφος
Θέατρα
Μουσεία
Εκτυπώσεις φωτογραφίας
Ενοικίαση DVD
Βιβλία
Εφημερίδες
Περιοδικά
Γραφική ύλη
Σχολικά είδη
Πακέτο διακοπών
8.Εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία.

Εστιατόρια
Ταβέρνες
Ζαχαροπλαστεία
Καφενεία
Μπαρ
Νυχτερινά κέντρα
Εξοδα ξενοδοχείων

9.Διάφορα αγαθά, υπηρεσίες.

Κουρεία – κομμωτήρια
Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή
Πιστολάκι μαλλιών
Είδη ατομικής φροντίδας
Κοσμήματα – ρολόγια
Είδη ταξιδιού
Είδη καπνιστού
Παιδικό καροτσάκι
Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Οίκοι ευγηρίας
Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι
Τραπεζικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες χρηματιστών
Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας
Δικηγόροι
Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)
Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων
Αγγελίες σε εφημερίδες
Φωτοτυπίες

Ποιες αποδειξεις ΔΕΝ «μετρούν»

 • Στέγαση
 • Ενοίκια κατοικιών
 • Υδρευση – Αποχέτευση
 • Δημοτικά τέλη
 • Υπηρεσίες κοινοχρήστων
 • Συντήρηση ανελκυστήρα
 • Κηπουρός
 • Καθαρισμός πολυκατοικίας
 • Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης
 • Συντήρηση καυστήρα
 • Ηλεκτρικό ρεύμα
 • Υγραέριο – Φυσικό αέριο
 • Πετρέλαιο Θέρμανσης
 • Κάρβουνα – καυσόξυλα
 • Υγεία
 • Φάρμακα
 • Φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. θερμόμετρο, οινόπνευμα)
 • Θεραπευτικές συσκευές (π.χ. ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευή μέτρ. ζαχάρου, πιεσόμετρο)
 • Ιατρικές υπηρεσίες
 • Οδοντιατρικές υπηρεσίες
 • Φυσιοθεραπεία
 • Μικροβιολογική εξέταση
 • Ακτινογραφία
 • Υπέρηχος
 • Τεστ ΠΑΠ – Μαστογραφία
 • Νοσοκομειακή περίθαλψη
 • Αποκλειστική νοσοκόμα
 • Μεταφορές – Επικοινωνίες
 • Αγορά αυτοκινήτων
 • Αγορά μοτοσικλετών
 • Αγορά σκαφών αναψυχής
 • Τέλη κυκλοφορίας
 • Διόδια
 • Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία αστικές συγκοινωνίες
 • Ταχυδρομικές υπηρεσίες (δημόσιες και ιδιωτικές)
 • Σταθερή τηλεφωνία
 • Κινητή τηλεφωνία
 • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • Εισφορά σε ΕΡΤ
 • Συνδρομητική τηλεόραση
 • Άλλες υπηρεσίες
 • Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
 • Ασφάλιση κατοικίας
 • Ασφάλιση υγείας
 • Ασφάλιστρα αυτοκινήτου – δικύκλων
 • Άλλες ασφαλίσεις
 • Φωτοβολταϊκά
 Απαλλάσσονται από το ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 18άρηδες και άνεργοι
Τι ισχύει σήμερα
– Όσοι έγιναν 18 ετών έως 31/12/2012 ακόμη και αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. Μάλιστα, αν το παιδί έχει ετήσιο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) πάνω από 2.900 ευρώ παύει να είναι προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.

Σύμφωνα με το φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε αρχές Ιανουαρίου 2013 οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία για να λάβουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Θα υποβάλλουν αίτηση στην ιστοσελίδα taxisnet.gr για κωδικούς πρόσβασης υποβολής δήλωσης. Ομως, θα πρέπει να πάνε ξανά στην εφορία αυτή τη φορά για να παραλάβουν κλειδάριθμο και να υποβάλλουν έως 30 Ιουνίου ηλεκτρονικά τη δήλωση.

Η αλλαγή που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών
– Δε θα υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι είναι πάνω από 18 ετών και είναι προστατευόμενα τέκνα

– Δεν θα υποβάλλουν δήλωση τα προστατευόμενα τέκνα έστω και αν έχουν στο όνομά τους περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα κτλ.)

– Το τεκμήριο των παιδιών θα το επιβαρύνεται ο γονιός. Βασική προϋπόθεση όμως για να μην πληρώσει πρόσθετη φορολογία ο γονιός είναι να καλύπτει με τα πραγματικά του εισόδηματα τα τεκμαρτά.

Μεγάλο αγκάθι στην όλη διαδικασία αποτελούν τα εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς ή φορολογούνται στην πηγή με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης και από εφέτος είναι υ υποχρεωτικό να δηλωθούν σε κάθε περίπτωση στον κωδικό 659-660 της φορολογικής δήλωσης.

Σε αυτή την περίπτωση εντάσσονται και οι τόκοι καταθέσεων που στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς έχουν δηλώσει στην τράπεζα ως συνδικαιούχα μέλη τα παιδιά τους.

Τι ισχύει σήμερα
– Εάν υπάρχει εισόδημα έστω και 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων θεωρείται εισόδημα και επιβαρύνεται ο νέος φορολογούμενος με τεκμήριο διαβίωσης

– Για ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ο 18άρης αποδείξεις 750 ευρώ (3.000 Χ 25%)

– Εάν δεν έχει συγκεντρώσει αποδείξεις θα πληρώσει φόρο 10% επί των αποδείξεων που λείπουν.

Η αλλαγή που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών
Στην περίπτωση που το ετήσιο εισόδημα από τόκους καταθέσεων δεν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ δεν θα επιβαρύνεται ο 18αρης με το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή θα παραμείνει αφορολόγητος και θα συνεχίσει να είναι προστατευόμενο τέκνο.

Ωστόσο, φοιτητές που έχουν ετήσιο εισόδημα από εργασία έστω και 10 ευρώ ετησίως θα επιβαρύνονται με ελάχιστο τεκμήριο 3.000 ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τι σημαίνει για τον γονιό να σταματήσει το παιδί να θεωρείται προστατευόμενο μέλος; Κινδυνεύει να «χάσει» το οικογενειακό επίδομα, ενώ θα χάσει για εφέτος το αφορολόγητο των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που δεν θα είναι πλέον προστατευόμενο μέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2013

my-mosxato.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Τιτλος Περιγραφή Έτος Αρχεία
Φ01.012 Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού έτους 2013 (για νομικά πρόσωπα ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα) 2013
Φ01.020 Δήλωση Φόρου Υπεραξίας (Ν.2065/1992) 2013
Φ01.021 Αναλυτική Κατάσταση των κτιρίων, η αξία των οποίων υπόκειται σε αναπροσαρμογή 2013
Φ01.022 Αναλυτική Κατάσταση των γηπέδων, η αξία των οποίων υπόκειται σε αναπροσαρμογή 2013
‘Εντυπο Ε1 Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2012 2012
Έντυπο Ε2 Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακινήτων Οικον. Έτους 2012 2012
Έντυπο E3 Μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και Επιτηδευματιών Οικονομικού Έτους 2012 2012
Ε5 Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικον. έτους 2011 (Ο.Ε., Ε.Ε., Αστικών, Αφανών ή συμμετοχικών εταιριών, Κοινωνιών Αστικού Δικαίου και Κοινοπραξιών) Οικονομικό Έτος 2012 2012
Ε9 Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων 2012 2012
Φ01.010 Εντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΠΛΗΝ τραπεζών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων 2012
Έντυπο Δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδημάτων από κινητές αξίες εκτός από τόκους 2012
Ε7 Οριστική Δήλωση Εκκαθάρισης των ποσών φόρου, τελών χαρτοσήμου και εισφοράς ΟΓΑ που οφείλονται σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες 2011
E12 Οριστική δήλωση ποσών φόρου, τελών χαρτοσήμου και ΟΓΑ χαρτοσήμου αξιωματικών και μελών κατώτερου πληρώματος πλοίου 2011
Φ01.013 Εντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που εφαρμόζουν τα ΔΛΠ πλην τραπεζικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων 2011
Φ01.014 Εντυπο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τραπεζικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν τα ΔΛΠ 2011
Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εκκαθαριστικό Σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδευματιών Ν.3986/2011 2011
Δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων Δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων 2011
E16 Δήλωση κατοχής μηχανημάτων έργων 2011
Ε20 Οριστική δήλωση αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ημερολογιακό έτος 2010 2011
Ε21 Οριστική δήλωση εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεις ημερολογιακό έτος 2010 2011
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 2011
Βεβαίωση Αποδοχών ή Συντάξεων Βεβαίωση Αποδοχών ή Συντάξεων 2011
Εντυπo Ν-146 Θ.Ν.-131α, Φ01.019 Δήλωση (Απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος εργολάβων, ενοικιαστών, δημόσιων κλπ προσόδων, αντιπροσώπων, πρακτόρων, μεσιτών κλπ) 2011
Εντυπo E454 Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρου 81 ν. 22381994) 2011
Εντυπo Ε286 Δήλωση απόδοσης φόρου εισοδήματος τελών χαρτοσήμου και εισφοράς ΟΓΑ στις αποζημιώσεις απολυομένων ή των εξερχόμενων της υπηρεσίας μισθωτών κλπ. παρ.1 αρθρ. 14 ν. 22381994 2011
Εντυπο Φ01.018 Δήλωση προκαταβλητέου φόρου στις αμοιβές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 2011
Εντυπο Δ457 Δήλωση καταβολής φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίων 2011
Εντυπo E178 Δήλωση Απόδοσης παρακρατούμενου φόρου στα εισοδήματα από αποζημιώσεις, δικαιώματα, αμοιβές κλπ. (άρθρ. 13 παρ.6,7 και 8 του ν. 22381994) 2011
Εντυπο Θ.Ν.-131α, Φ01.024 Δήλωση (Απόδοσης παρακρατούμενου φόρου από εισοδήματα από τόκους) 2011

Εντυπα ΦΠΑ

Τιτλος Περιγραφή Έτος Αρχεία
Έντυπο Φ1 Εκκαθαριστική Δήλωση Φ.Π.Α. 2012
Έντυπο Φ2 Περιοδική Δήλωση Φ.Π.Α. 2012
Εντυπο Φ5 Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων Αγαθών και Λήψεων Υπηρεσιών 2011
Έντυπο Φ6 Αίτηση και αναλυτική κατάσταση δικαιολογητικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Ν.2859/2000 2011
Δήλωση αποθεμάτων μετάταξης Δήλωση αποθεμάτων μετάταξης 2011
Εντυπο Φ4 Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων Αγαθών και Παρεχόμενων Υπηρεσιών 2011
Εντυπο ΦΠΑ-018A Αίτηση (Επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α.) με βάση την Α.Υ.Ο. αριθ. 103179020515751991 2011

Εντυπα ΚΒΣ

Τιτλος Περιγραφή Έτος Αρχεία
Δήλωση Μ2 Δήλωση έναρξης – μεταβολής εργασιών φυσικού προσώπου 2011
Εντυπο Β1 Σημείωμα Κ.Β.Σ. (Θεώρηση, Ακύρωση, Απώλεια βιβλίων και στοιχείων. Τόπος Τήρησης Ενημέρωσης, Αιτήσεις, Γνωστοποιήσεις.) 2009
Εντυπο Β2 Δήλωση έναρξης – μεταβολής – παύσης λειτουργίας Φ.Τ.Μ 2009

my-mosxato.blogspot.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s