Στην τελική ευθεία για τις βάσεις : Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις!

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών που έλαβαν φέτος μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ ν΄ ανακοινωθούν το αργότερο έως την Παρασκευή καθώς τελειώνει και ο Αύγουστος και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμεί μεγαλύτερη καθυστέρηση.

assets_LARGE_t_420_54240093-2

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία, με δεδομένο ότι φέτος έγιναν πολλές αλλαγές στις σχολές, μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», οι οποίες δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο όσων ασχολούνται με την έκδοση των αποτελεσμάτων.
Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο δουλειάς με όλες τις μεταρρυθμίσεις που σχεδίασε η πολιτική του ηγεσία και τώρα πρέπει να τις υλοποιήσει ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

«Βουτιά»
Οσον αφορά την πορεία των βάσεων, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι καθοδική σε όλα τα επιστημονικά πεδία και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει «βουτιά» ακόμη και 1.000 μορίων.
Η πτώση των μορίων αφορά και τις υψηλόβαθμες σχολές, ακόμη και τις ιατρικές, οι βάσεις των οποίων τα τελευταία χρόνια είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Το μεγάλο βαθμολογικό Βατερλό των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές και η μείωση των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα φέρνουν και πτώση των βάσεων σε σχολές όπως οι μαθηματικές, Φυσικής, Παιδαγωγικές, Οικονομικές κ.ά. που μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια.
Παρόμοια εικόνα αναμένεται να έχουμε στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, με τις υψηλότερες βάσεις του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500 μόρια.

Η μείωση των αριστούχων θα επηρεάσει και το 3ο πεδίο (ιατρικών επιστημών), με τις σχολές αυτές να ακολουθούν -για πρώτη φορά εδώ και χρόνια- έστω και μία ελαφρά καθοδική πορεία τόσο στα κεντρικά ιδρύματα (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) όσο και στα περιφερειακά.

lykavitos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s