Μετά την εμφάνιση του νέου iOS 7 θα υπάρχει η ανάγκη για jailbreak?

Όταν η Apple ανακοίνωσε και μας παρουσίασε εν μέρη το iOS 7 στο WWDC 2013 οφείλω να ομολογήσω πως δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως πολλά jailbreak tweaks έκανε την εμφάνιση τους διαμορφωμένα με τον τρόπο τους στο νέο λογισμικό της Apple.

ios-7-4

Αν μη τι άλλο αυτό το χρόνο η Apple δανείστηκε πολλές ιδέες από την Jailbreak κοινότητα και έκανε μια ριζική ανασχεδίαση του iOS κάνοντας πολλούς να διερωτώνται πλέον αν υπάρχει η ανάγκη για jailbreak μετά και την επίσημη κυκλοφορία του iOS 7.

ios-7-iphone-5-01

To πιο εμφανή tweak που τελικά βρήκε το δρόμο του στο iOS 7 δεν είναι άλλο από το SBSettings, το οποίο και η Apple το μετέφερε και το διαμόρφωσε στο control center της. Το SBSettings βρίσκεται στο Cydia από την αρχή σχεδόν του πρώτου jailbreak και είναι ένα από τα πρώτα tweak που περνάει κάποιος στην jailbroken συσκευή του. Με το  SBSettings ο χρήστης μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά από ρυθμίσεις του iPhone του με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο καθώς και την δυνατότητα να αφαιρεί ή να προσθέτει κάποια, toggles, κατά το δοκούν.

Η Apple με το Control Center που εισήγαγε στο iOS 7 κάνει ακριβώς στο ίδιο επιτρέποντας στον χρήστη πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις όπως bluetooth, δεδομένα, WiFi και πολλά ακόμη. Αν και το Control Center της Apple είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με το SBSettings είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως οι περισσότεροι χρήστες θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την κίνηση αυτή της Apple.

To επόμενο tweak που εισήγαγε η Apple στο iOS 7 δεν είναι άλλο από το Auxo. To νέο multitasking της εταιρείας έχει δανειστεί  τα κύρια χαρακτηριστικά του εν λόγο δημοφιλούς tweak και μάλιστα κατά την ταπεινή μας άποψη το έχει κάνει ακόμη καλύτερο. Οι καρτέλες  που απεικονίζουν τα preview των ανοιχτών εφαρμογών σας είναι μεγαλύτερες και επίσης η διαχείριση της μνήμης είναι αψεγάδιαστη σε σχέση με το αντίστοιχο tweak που ταλαιπώρησε αρκετούς χρήστες ειδικά iPhone 4/4s με τις απαιτήσεις του στον τομέα της μνήμης και τα συχνά του κρασαρίσματα.

Τα παραπάνω είναι τα 2 πιο τρανταχτά παραδείγματα tweak τα οποία η Apple φέρνει για πρώτη φορά στο ανασχεδιασμένο λογισμικό της. Υπάρχουν και άλλα μικρότερα που έχουμε βρει στο iOS 7 και πολλά ακόμη που πιστεύουμε πως η εταιρεία θα εμφανίσει μέχρι την τελική έκδοση του iOS 7 που δηλώνουν πως η Apple προσπαθεί να μειώσει το χάσμα μεταξύ jailbreak συσκευών και μη.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την jailbreak σκηνή;

To iOS ναι σίγουρα εξελίσσετε και μάλιστα από τα πρώτα σημάδια του iOS 7 η εξέλιξη αυτή είναι τάχυστη. Εξελίσσετε όμως παράλληλα και η jailbreak σκηνή ίσως και γρηγορότερα από ότι το λογισμικό της Apple. Επίσης οι ανάγκες των χρηστών αυξάνονται καθημερινά απέναντι σε ένα λογισμικό που παραμένει ιδιαίτερο κλειστό από την εταιρεία μέχρι και σήμερα.

Με άλλα λόγια θέλω να πιστεύω πως η κίνηση αυτή της Apple δεν θα αποθαρρύνει σε καμία περίπτωση τους jailbreakers αλλά και τους χρήστες που περιμένουν κάθε χρόνο το αντίστοιχο δωρεάν jailbreak εργαλείο αλλά ίσα ίσα θα τους δώσει ένα νέο έναυσμα για περισσότερα και ποιοτικότερα tweaks. Αν μην τι άλλο η Jailbreak σκηνή μας έχει αποδείξει χρόνια τώρα πως οι δημιουργοί των tweaks καλώς ή κακός σκέφτονται και δημιουργούν πολύ πιο γρήγορα από την Apple.

http://greekapplenews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s