Apple iOS 7, παρουσίαση, χαρακτηριστικά, εικόνες και βίντεο του νέου λειτουργικού!!!!

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2013 η Apple εκτός άλλων, μας αποκάλυψε τη νέα έκδοση iOS 7 πλήρως ανασχεδιασμένη και με νέες λειτουργίες.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές και προσθήκες είναι όπως περιμέναμε, πλήρης επανασχεδιασμός, καινούρια εικονίδια και επίπεδες σχεδιαστικές γραμμές, εφαρμογή iTunes Radio με δυνατότητα άμεσης αγοράς μέσω του iTunes, προσθήκη του AirDrop, νέο Lock Screen και προσθήκη του Control Center.

Οι συσκευές που θα λάβουν το iOS 7 είναι οι εξής:

 • iPhone 4,  iPhone 4S,
 • iPhone 5,
 • iPad mini, iPad 2, iPad 3rd gen, iPad 4th gen, iPod Touch 5G.

Η οθόνη κλειδώματος είναι πλέον διαφορετική και μπορεί να έχει live animations ενώ η επιφάνεια εργασίας εκμεταλλεύεται το motion sensoring και τις κινήσεις του χεριού σας για περισσότερη ζωντάνια! Πρόκειται, πραγματικά, για ένα εντελώς νέο UI!

Προστέθηκε, επίσης, ένα νέο gesture (κάντε slide από τα αριστερά της συσκευής) για να πάτε πίσω σε μια σελίδα. Οι φάκελοι υποστηρίζουν πλέον πολλαπλές σελίδες! Υπάρχει ένα νέο περιβάλλον για το multitasking σε στιλ καρτών!Το Notification Center έχει αλλάξει εντελώς με ένα ημιδιαφανές περιβάλλον που είναι προσβάσιμο και από την οθόνη κλειδώματος!

 • Control Center

To Control Center είναι μια νέα λειτουργία που με swipe up από το κάτω μέρος της οθόνης έχετε γρήγορη πρόσβαση σε κάποιους χειρισμούς, όπως Airplane mode, Music, Flashlight, Brightness, Bluetooth, Wi-Fi κτλπ

 • Multitasking

Το multitasking αναβαθμίζεται και γίνεται “εξυπνότερο”. Το λειτουργικό “μαθαίνει” από τη χρήση σας και ανανεώνει τις εφαρμογές αυτόματα στο παρασκήνιο για εσάς. Έτσι αν π.χ συνηθίζετε να κοιτάτε το twitter στις 7 το απόγευμα, όταν τελειώνετε την εργασίας σας, το iOS θα φροντίσει να ανανεώσει εκείνη την ώρα το Timeline σας, ώστε μόλις ανοίξετε την εφαρμογή να έχετε έτοιμο το περιεχόμενο για κατανάλωση.

Ερχεται σε όλες τις εφαρμογές. Πχ, αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή συχνά το iOS αυτόματα το “καταλαβαίνει” και δίνει πρόσβαση σε αυτόματη ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Ή όταν λαμβάνετε ένα notification για μια εφαρμογή όταν την ανοίγετε το περιεχόμενο θα είναι ήδη ανανεωμένο!

control%20center

 • Safari

Νέα εμφάνιση πλήρους οθόνης με έξυπνο πεδίο αναζήτησης, νέο περιβάλλον για τα tabs (φεύγει ο περιορισμός των 8 tabs) καθώς και μια λειτουργία όπως το Top Sites στην desktop έκδοση για γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες!

 • AirDrop

Το AirDrop είναι ο ευκολότερος ασύρματος τρόπος διαμοιρασμού αρχείων με συσκευές που είναι δίπλα σας απευθείας μέσω του Share Sheet του iOS.

Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2011_00_15%20PM

 • Camera

Η κάμερα στο iOS περιλαμβάνει φίλτρα και μοιράζεται σε τέσσερις κατηγορίες:  Video, Camera, Square, Pano.

 • Photos

Η οργάνωση των φωτογραφιών στο iOS 7 χρησιμοποιεί κάτι που λέγεται ‘Moments’. Επίσης, τα Photostreams αναβαθμίζονται επιτρέποντας άλλους ανθρώπους να μοιράζονται φωτογραφίες μαζί σας ενώ παράλληλα υποστηρίζονται και βίντεο.

 • Siri

Νέο περιβάλλον και δυνατότητα επιλογής ανδρικής ή γυναικείας φωνής. Επίσης, γίνεται πιο έξυπνο με εντολές όπως ‘Αύξησε τη φωτεινότητα’, ‘Άνοιξε το bluetooth’ κτλπ. Ενσωματώθηκαν, επίσης, τα Twitter, Wikipedia και Bing.

Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2011_00_25%20PM

 • iOS in the Car

Φαίνεται ότι η Apple επενδύει πολύ στα αυτοκίνητα και στην ενσωμάτωση του iOS σε αυτά. Τώρα, το iOS είναι κατά κάποιον τρόπο ενσωματωμένο στην οθόνη λειτουργιών του αυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσουν το 2014.

 • App Store

Προστέθηκε η λειτουργία αναζήτησης εφαρμογών ανά τοποθεσία και ηλικία. Επίσης, οι εφαρμογές αναβαθμίζονται αυτόματα στο παρασκήνιο!

 • Music

Νέα υπηρεσία για την ανακάλυψη μουσικής με την ονομασία iTunes Radio που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή. Το iTunes Radio προσφέρει κάποια featured stations (summer songs κτλπ). Αν βρείτε έναν σταθμό που σας αρέσει μπορείτε να τον μοιραστείτε με άλλους ή να δημιουργήσετε τον δικό σας σταθμό με βάση το τραγούδι που σας αρέσει. Η δημιουργία του δικού σας σταθμού είναι εύκολη με μια απλή αναζήτηση ενός καλλιτέχνη. Από ‘κει και πέρα το iTunes Radio αναλαμβάνει να βρει και να παίξει παρόμοια τραγούδια. Μπορείτε να τροποποιήσετε τον σταθμό σας όπως θέλετε  με πλήρες ιστορικό από όλες σας τις συσκευές και να αγοράσετε, φυσικά, τα τραγούδια ανά πάσα στιγμή. Η υπηρεσία είναι δωρεάν με διαφημίσεις και αν είστε συνδρομητής στο iTunes Match δεν θα έχετε ούτε διαφημίσεις. Η υπηρεσία θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη αρχικά στις ΗΠΑ.

Screen%20Shot%202013-06-10%20at%2011_00_38%20PM

 • Activation Lock

Μια νέα δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση κλοπής του iPhone σας που δεν θα επιτρέπει στον χρήστη την ενεργοποίηση της συσκευής σας εάν δεν γνωρίζει τον iCloud λογαριασμό σας.

 • Διαθεσιμότητα

H beta του iOS 7 για το iPhone είναι διαθέσιμη από σήμερα ενώ για το iPad μέσα στις επόμενες βδομάδες. H τελική έκδοση για το κοινό θα γίνει διαθέσιμη το Φθινόπωρο.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο :

Το είδαμε στα : iphonehellas , techflow.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s